Mad Lab: Brusselse koekjes op een drafje!

Moeilijk te weerstaan: de crackers en koekjes van het Brusselse Mad Lab. Niet enkel omwille van de smaak, maar ook wegens de circulaire filosofie erachter. Mad Lab haalt haar belangrijkste grondstof uit een restproduct van de bierbrouwerij… Santé en gezondheid!

Het begon eigenlijk met een grap, toen z’n vrienden Cyril uitdaagden om koekjes te bakken uit ‘afval’. Cyril houdt wel van een uitdaging? Hij ging aan de slag met bierbostel of draf, een gedroogd restproduct van granen gebruikt bij het brouwen van bier. Draf wordt vaak gebruikt als meststof of veevoeding in de landbouwsector. Een 100% natuurlijk product, dat Cyril en Mad Lab helemaal naar hun hand zetten. Om er overheerlijke crackers van te bakken die – hoe kan het ook anders – zich perfect lenen voor food pairing met een biertje erbij! En zo is de cirkel opnieuw rond.

Naar de Brusselse brouwerijen!

Samen met zakenpartner David ging Cyril op zoek naar lokale, biologische brouwerijen om de goudbruine grondstof voor de koekjes te bemachtigen. Met succes: bekende Brusselse brouwerijen als Cantillon, En Stoemelings, Renard en Brasserie de la Senne stapten mee in het verhaal. Het resultaat: overheerlijke koekjes, zoet of gezouten, in 8 verschillende varianten.

Het dreamteam achter Mad Lab is niet enkel bedreven in het bakken van koekjes. De principes van duurzaamheid en circulair ondernemen passen ze nauwgezet toe in het volledige bedrijfsmodel. Met recyclage, verkoop en distributie in bulk (om verpakking te beperken), leveranciers uit de buurt (om CO2 te beperken),… Het basisingrediënt? Creativiteit! Daarmee brouwen ze bij Mad Lab het ene slimme idee na het andere!