Freddy met curry: show must go on!

Freddy met Curry? Dat zijn eerst en vooral heerlijke lunches, vers gemaakt, zero-waste en geleverd op de werkvloer. Het ideale alternatief voor ongezonde junkfood en plastic verpakkingen.

Gezond en lekker lunchen op het werk, met een minimale milieu-impact? Dat leek onbegonnen werk. Voorverpakte broodjes, slaatjes en ongezonde lunchboxen zwaaien al jarenlang de plak op de werkvloer. Dat kan anders, dachten Jérémie en Mariane, twee grote fans van Queen en Freddie Mercury. Enter: Freddy met Curry!

Freddy met brains

Het basisidee: alle recepten van Freddy met Curry zijn zorgvuldig uitgekozen. Met zoveel mogelijk gezonde, lokale en seizoensgebonden ingrediënten. De onderneming besteedt bijzonder veel aandacht aan het minimaliseren van de ecologische voetafdruk van elke maaltijd – dus zonder wegwerpverpakking.

En toen was er plots COVID-19, in maart 2020. Het virus doorkruiste de opstart van Freddy met Curry. Het land ging in lockdown, mensen werkten massaal thuis. Met de thuisleveringen bij particuliere klanten kon Freddy met Curry onverwacht de horizon verruimen. De crisis zorgt dus ook voor nieuwe opportuniteiten!

“De timing was heel ongelukkig, maar de initiatiefnemers bleven niet bij de pakken zitten. Ze maakten meteen de switch, om ook maaltijden te gaan leveren bij mensen die thuis werkten. Dat was meteen een gouden zet!

Virginie Smans, Project coordinator van greenlab.brussels