Fruitige frisdrank met laag suikergehalte!

FrOui is een Brusselse frisdrank op basis van fruit en plantenextracten. Zonder additieven, met een bijzonder laag suikergehalte. Een verfrissend idee met een dito smaak, recht uit de koker van zaakvoerders Laurent en Jeffrey. Say yes to taste, no to sugar!

Het duo ontmoette elkaar tijdens een cursus ondernemerschap aan de universiteit. Hun casestudy groeide uit tot een gloednieuw concept voor een fruitdrankje – waar ze overigens hoge punten mee scoorden. De ideale motivatie om de frisdrank definitief tot leven te wekken!

De opstart was keihard werken. Na zijn fulltime job ging Laurent elke dag aan de slag in de keuken van Co-oking, samen met Jeffrey. Om er tot 4u ’s ochtends (letterlijk) alles uit te persen, om de smaak van FrOui helemaal op punt te krijgen. Het is een eenvoudig, maar uitdagend recept: frisdrankjes op basis van fruit en plantaardige extracten, met een minimum aan suiker.

En plots ging het snel met FrOui. Het assortiment werd uitgebreid naar 4 smaken, het aantal verkooppunten groeide tot 250. Tegelijk klopten ze ook aan bij hub.brussels, voor advies en begeleiding in het realiseren van hun groeiplannen. En dan sloeg de coronacrisis genadeloos toe. Aanvankelijk was er onzekerheid, maar toch slaagde het duo erin om hun netwerk stevig uit te bouwen én te leren van andere ondernemers. FrOui vind je vandaag in de rekken van BioPlanet, en binnenkort volgt de introductie bij Delhaize.

Liever geen compromissen

“Zeg JA tegen de minst vanzelfsprekende keuze!” Dat is het devies van Laurent en Jeffrey. Ze maken geen compromissen en volgen hun hart. Van hun carrièrewending tot de keuze voor verpakking en kwaliteitsvolle ingrediënten. Dat maakt het ondernemersavontuur heel boeiend. In plaats van traditionele PET-flessen gebruiken ze bijvoorbeeld glazen flessen en verpakkingen met een dop gemaakt van suikerriet.

Milieu, ethiek en de bewuste keuze voor bio zijn belangrijker dan grote winstmarges en onophoudelijke groei. En ondertussen vinden steeds meer klanten hun weg naar het sympathieke frisdrankje met de knipogende smiley en een minimale portie suiker. Goed voor een maximale dosis fun en FrOui!