BeCook!: Co-kitchen en coaching voor foodondernemers!

Anno 2021 zijn er tal van wettelijke en technische normen voor het klaarmaken van maaltijden of etenswaren. Het vergt gespecialiseerde kennis, financiële middelen en een piekfijn uitgeruste keuken. Een groot obstakel voor starters. Enter: BeCook!, dat haar kennis, expertise én infrastructuur ter beschikking stelt aan start-ups in de horeca en voedingssector.

Onder het motto ‘Wat je zelf doet, doe je beter’, startte Sara Dirckx in 2018 met BeCook!, samen met haar man. BeCook! is een platform dat expertise en faciliteiten biedt aan startende ondernemers in de foodsector. Zo kunnen horeca-startups bijvoorbeeld meteen voldoen aan de strenge richtlijnen en hygiënevoorschriften van het FAVV, zonder torenhoge investeringen.

Onder het motto ‘Wat je zelf doet, doe je beter’, startte Sara Dirckx in 2018 met BeCook!, samen met haar man. BeCook! is een platform dat expertise en faciliteiten biedt aan startende ondernemers in de foodsector. Zo kunnen horeca-startups bijvoorbeeld meteen voldoen aan de strenge richtlijnen en hygiënevoorschriften van het FAVV, zonder torenhoge investeringen. Waar het idee vandaan komt? “Onze kinderen hadden last van specifieke voedselintoleranties. Daarom wilden we zelf anti-allergene producten maken en verkopen. Maar we vonden geen geschikte plaats om dat te doen, helemaal vrij van allergenen,” vertelt Sara.

“Vervolgens gingen we op zoek naar een geschikte productie-omgeving en de nodige technische expertise of coaching. Maar dat was vrijwel onvindbaar.” Vandaar het idee voor BeCook!, waar we al deze aspecten bij elkaar te brengen. De absolute meerwaarde van dit concept zit ‘m in het bundelen van kennis en faciliteiten: een co-kitchen met koelkasten, diepvriezers, afwasmachines, opslagruimtes,… Tegelijk focussen we ook op de nodige begeleiding rond het opmaken van een businessplan, marketing, hygiënenormen,… “Onze klanten zijn actief in alle hoeken van de voedingssector. We tellen vooral veel start-ups, zoals Foodiz, Mon Bouillon,…” “Het succes van veel bedrijven is vandaag gebaseerd op het delen van kosten. Dat zie je bij autodelen, of digitale oplossingen in de cloud. Het Brussels Gewest moedigt deze trend sterk aan – zo ontvingen we bijvoorbeeld het label van ‘codynamische Onderneming’,als erkenning voor ons werk.