screen.brussels: Brusselse audiovisuele sector schrijft spannend verhaal

Steeds meer toonaangevende start-ups en productiehuizen in de audiovisuele sector vinden hun weg naar de Belgische en Europese hoofdstad. De cluster screen.brussels zorgt voor overkoepelende ondersteuning. 

Je vindt ze vandaag op schermen groot en klein, over de hele wereld: de creaties van tientallen Brusselse productiehuizen. Het aanbod is superdivers: televisie, series, games, animaties, hologrammen, reclame,… Van de smartphone tot het witte doek in de cinemazaal, van creatie en productie tot distributie. Je vindt ’t allemaal in Brussel. 

Behalve het scherm is er nog een gemeenschappelijk deler: de nood aan een sterke, collectieve organisatie. De cluster screen.brussels zorgt voor strategische en technologische uitwisseling van kennis en economische meerwaarde, uitwisseling tussen stakeholders, begeleiding van projecten omtrent distributie en verkoop in binnen- en buitenland,…  

De BOARD van screen.brussels: iedereen goed in beeld 

De BOARD van screen.brussels, uniek in z’n soort, is een uitwisselingsplatform voor alle spelers in de audiovisuele sector – zowel publiek als privé. Alle stakeholders zijn welkom bij screen.brussels: RTBF en RTL, INSAS en ULB, Europees en federaal, regionaal en lokaal,…