hospitality: het visitekaartje van de hoofdstad

Brussel blinkt uit in cultuur en events. En ook de toeristische aantrekkingskracht van de Europese hoofdstad groeit elk jaar. Ondernemers in de sector vinden via hospitality.brussels de nodige inspiratie, begeleiding en contacten om hun ambitieuze plannen te realiseren.

Toerisme, events en cultuur vormen een belangrijke hoeksteen van de Brusselse economie. De sector zorgt ook voor heel wat werkgelegenheid en is onmisbaar om Brussel elke dag te laten bruisen! Daarin speelt de cluster hospitality.brussels een belangrijke rol.

COVID-19 was een enorme mokerslag voor de Belgische en Europese hoofdstad. De hospitality-sector is veruit het zwaarst getroffen. Na een een maandenlang diep dal komt het leven gelukkig opnieuw op gang. Hopelijk kunnen we elkaar deze zomer opnieuw zorgeloos ontmoeten; met een hapje en een drankje, een concertje of tijdens een spontaan uitstapje. Brussel is niet enkel een belangrijke uitvalsbasis voor overheden en bedrijven. Het is een stad die lééft – waar je lekker kan eten, winkelen en cultuur opsnuiven.

Essentiële sectoren voor Brussel

Zo zorgt de sector voor een essentiële economische dynamiek in het Gewest. Om de diepe crisis te overwinnen, is er meer dan ooit nood aan begeleiding, ondersteuning en sensibilisering. Aan die nood komt hub.brussels tegemoet, via de cluster hospitality.brussel. Het doel van hospitality.brussels?

Cultuur, events en toerisme een extra boost geven, samenwerking stimuleren en de nodige ondersteuning bieden aan de sector. Tegelijk speelt de cluster een leidende rol in het aanbrengen van kennis en innovatie – via conferenties, coachingsessies, workshops, het uitbouwen van netwerken,… Tenslotte biedt hospitality.brussels advies en expertise aan hospitality-ondernemers.

Bijvoorbeeld omtrent omtrent subsidies, contracten, vergunningen en juridische procedures. Tegelijk bieden we de nodige steun aan ondernemers, bij het opstellen van een financieel plan, onderzoek naar marktpositionering, het opstellen van een internationale innovatiestrategie,… Meer weten? Be our guest! De hoofdstad laten opnieuw laten schitteren en bruisen ? hospitality.brussels helpt je alvast op weg!