IT en software zonder grenzen!

Het streefdoel van software.brussels: een heus Zinneke Valley creëren – oftewel het kleine broertje van Silicon Valley. De Europese hoofdstad en de bijhorende Europese instellingen bieden alvast een brede waaier aan mogelijkheden voor IT-bedrijven. Sinds 2011 vindt software.brussels onderdak bij hub.brussels.

De cluster software.brussels verenigt meer dan 150 stakeholders uit de Brusselse IT-sector, inclusief publieke en private instellingen, universiteiten, experts, onderzoekscentra,… Onder de leden tellen we high potential-bedrijven gespecialiseerd in digitale toepassingen voor verkoop, HR, finance, logistiek, onderwijs en mobiliteit.

De leden van software.brussels bestrijken vandaag een bijzonder breed spectrum technologieën die bijdragen aan de economische transitie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest – van AI en Industry 4.0 tot Smart Cities of het Internet of Things (IoT).

Een hub in de hub

Op het programma van software.brussels: conferenties, webinars, network-events,… Goed voor een tiental evenementen en workshops per jaar, aangevuld met acht internationale handelsreizen. Want goede IT-oplossingen laten zich niet tegenhouden door een landsgrens meer of minder. Ideale materie dus om het buitenland mee te veroveren. Daarin speelt software.brussels een faciliterende rol.

Bijvoorbeeld bij het opstellen van een businessplan of financieel plan, het onderzoek naar de buitenlandse markt- en concurrentiepositie en – last but not least – de uitbouw van een lokaal of internationaal netwerk van zakencontacten.