Retail: Winkelen met meerwaarde

Van begeleiding bij de zoektocht naar een goed gelegen winkelpand tot het opmaken van een solide communicatieplan: hub.brussels biedt kandidaat-retailers de nodige ondersteuning bij het lanceren van hun eigen zaak. 

Wat is de beste locatie voor mijn winkel? Voldoe ik aan de verwachtingen van de wijk? Hoe zit het met de openingsuren? En de naam van mijn winkel, blijft die hangen in alle talen? Het is voor startende retail-ondernemers verre van evident om alles meteen onder de knie te hebben. Daarom is er het retail-team van hub.brussels, dat starters begeleidt met advies van ervaren retail-experts.

“Location, location, location”

Onze retail-experts beschikken over diepgaande kennis van de verschillende Brusselse wijken – inclusief analyses van voetgangersstromen, concurrenten en verwachtingen van het winkelende publiek. Kortom: het retail-team van hub.brussels zorgt voor doelgericht advies over de beste locatie voor jouw winkelconcept! 

Zit je project nog in de ideefase? Of ben je klaar om de sprong te wagen? hub.brussels helpt bij de kickstart van jouw project! Zo is er bijvoorbeeld L’Auberge Espagnole, een succesvolle pop-upformule die toelaat om gedurende 4 maanden je eigen winkel of atelier te runnen. Zonder grote financiële risico’s. Tijdens je verblijf in L’Auberge Espagnole doe je bovendien een schat aan kennis en ervaring op, onder begeleiding van het retail-team. De ideale basis om straks op eigen benen te staan! 

Divers winkelaanbod aanmoedigen 

Via het ondersteunen van retail en horeca wil hub.brussels het winkelaanbod diversifiëren en versterken – ten voordele van de Brusselaars én het shoppende publiek. Tegelijk willen we een springplank bieden voor innoverende projecten. Want diversificatie en innovatie zijn onmisbaar voor een duurzame groei van de stad, in een concurrentiële omgeving.