Goodfood: de toekomst van duurzame (bio)voeding!

Het aanbod bio en duurzaam geproduceerde voeding Brussel is superdivers en groeit nog elke dag. En dat willen we graag promoten via GoodFood.brussels, een platform dat lokale initiatieven verzamelt en in de kijker zet. En dat geeft goesting in lekker evenwichtig én gezond eten!

Het initiatief van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ondersteunde heel wat verschillende projecten, van de boerderij tot op het bord. De focus lag onder meer op duurzaamheid, lokale productie en het terugdringen van voedselverspilling.

De tweede fase van GoodFood belooft nog veel méér lekkers. Na de mooie, concrete resultaten uit de eerste fase komt er een geweldig verlengstuk. Met een sterke focus op de uitbouw van bio en korte ketens. Specifiek mikken we op meer samenwerking en participatie, met zoveel mogelijk lokale en regionale spelers, producenten, ondernemers,…

Brusselse Kost: festival voor foodies gebiologeerd door transitie

Brusselse Kost? Dat is een festival helemaal gewijd aan interactie over (de toekomst van) duurzame voeding en sociaal-ecologische transitie. Met een gezonde mix van boeiende info en uitdagende standpunten voor en door Brusselaars. Het programma van Brusselse Kost is absoluut niet te versmaden voor foodies en ondernemers met een hart voor duurzame voeding. Je kan er deelnemen aan workshops, keynotes, conferenties, gastronomische bedrijfsbezoekjes,… Kom je proeven?