Succesvol starten met ondernemen: the best is YET to come!

De toekomst is aan… jonge ondernemers! Maar een zaak starten is uitdagend. Wat is het beste moment om m’n eigen bedrijf op te richten? Kan ik als student al starten met een eigen bedrijf? Heb ik het geschikte profiel om te ondernemen? Is mijn business-idee solide? Waar vind ik de nodige (gratis) begeleiding of kantoorruimte? Alle antwoorden vind je op YET.brussels, hét matchmaking-platform voor startende ondernemers.

Een grondige kennis en voorbereiding, gecombineerd met een portie zelfvertrouwen, is de basis voor elke succesvolle zaak. Om jonge Brusselaars warm te maken voor het ondernemerschap, is er nu Young Entrepreneurs of Tomorrow, of kortweg YET. Het platform is een vertrekpunt voor iedereen die als starter z’n weg zoekt in het Brusselse bedrijfsleven.

Wat zijn m’n opties als startend ondernemer?

YET heeft verschillende locaties als uitvalsbasis, zoals MolenGeek, een bekende co-workingspace voor IT’ers en start-ups in de tech-sector. Ook de stagiairs van Coding School vinden onderdak bij MolenGeek.

Voorts biedt YET verschillende programma’s voor het ondersteunen van buitenlandse stages of een eerste werkervaring in het buitenland (Entrechok). Wie al beschikt over een concreet project, inclusief businessplan en een financieel plan, kan met Erasmus for Young Entrepreneurs naar het buitenland, voor een periode van 1 tot 6 maanden. Of wat dacht je van een stoomcursus sociaal ondernemen? Dankzij Déclic Tour kennis maak je gedurende een week intensief kennis met de talrijke highlights van sociaal ondernemerschap in België.

Op zaak naar steun en begeleiding om je zaak te kickstarten? Op YET vind je verschillende business-incubatoren die kunnen helpen met professionele begeleiding, networking en advies (Start.LAB en Positive Generation), internationale uitwisseling (YoungThinkers), opleidingen en workshops (Story-me), artistieke projecten (Art Student Desk),… Teveel om op te noemen. Neem gerust zelf een kijkje op yet.brussels !

Een bedrijf oprichten als student? Can do!

Wist je dat… je als student relatief eenvoudig kan starten met een eigen zaak? Je kan de hogeschool of universiteit gerust vragen of ze willen meewerken aan een aangepast lesrooster of een examenregeling op jouw ritme. Vaak beschikken onderwijsinstellingen ook over diensten die je kunnen helpen met extra begeleiding of het (her)organiseren van je studieduur. Het statuut van student-ondernemer geeft je tenslotte de mogelijkheid om diensten of producten te factureren aan gunstige voorwaarden.

Projectoproep YET 2021

Heb je een project om activiteiten te ontwikkelen ter sensibilisering of begeleiding van jongeren naar het ondernemerschap in het Brussels Gewest? Neem dan voor 15 september deel aan de projectoproep ‘Young Entrepreneurs of Tomorrow’!