Women in Business: Vrouwelijk ondernemerschap in de lift!

In Brussel is één (voltijdse) zelfstandige op tien een onderneemster. Dat is het hoogste cijfer in België. Toch is er nog veel werk aan de winkel. womeninbusiness.brussels zet in op het promoten van vrouwelijk ondernemerschap in Brussel.

“Elk vrouwelijk succesverhaal zou andere vrouwen moeten inspireren.” Dat is het doel van womeninbusiness.brussels, het platform voor vrouwelijk ondernemerschap in Brussel. In eerste instantie gaan de initiatiefnemers in gesprek met ambitieuze vrouwen, om ze te begeleiden en ondersteunen. Zelfs als hun ondernemersproject nog niet helemaal concreet is. Hoe ze dat aanpakken bij womeninbusiness.brussels? Door een forum en platform te bieden aan onderneemsters die andere vrouwen inspireren, met oprechte getuigenissen en succesverhalen. Op die manier versterken onderneemsters elkaar en werken ze aan één gezamenlijke doelstelling. Want ook anno 2021 bestaan er nog altijd hindernissen voor vrouwen die een eigen zaak willen opstarten: balans tussen werk en privéleven, de toegang tot financiering, angst voor risico’s,…

Wat biedt womeninbusiness.brussels?

Op de website vind je bijvoorbeeld workshops om aan je merkuitstraling te werken, of tips voor een doelgerichte communicatie en storytelling. Via GenerationW, een platform voor de promotie van vrouwelijk ondernemerschap, maak je kennis met enkele boeiende speeches en keynotes – van onder meer Safia Kessas, auteur en journaliste bij de RTBF. De afgelopen 10 jaar is het aantal vrouwelijke zelfstandigen in het Brussels Gewest met 30% gestegen. En zelfs met meer dan 50% bij de categorie vrouwelijke zelfstandigen in bijberoep. De cijfers zijn afkomstig van een tweejaarlijkse peiling van womeninbusiness.brussels.

“Hoewel het aandeel vrouwelijke ondernemers nog heel wat groeimarge heeft, pakken Brusselse onderneemsters steeds vaker uit met opvallende, innovatieve projecten.”

Barbara Trachte, Staatssecretaris voor Economische Transitie in Brussel

womeninbusiness.brussels en hub.brussels slaan nu de handen in elkaar voor een studie die de impact van de coronacrisis op het vrouwelijke ondernemerschap in Brussel in kaart brengt.